Bantu En Faizal

Bantu keluarga OKU Kudung Pesakit Gout

Banjir musnahkan harta & bawa kerugian besar

[Bekas paralimpik ini hilang punca rezeki nak sara anak & isteri]

Assalamualaikum Tuan/Puan, atas dasar keprihatinan & belas kasihan kepada ujian kemusnahan harta benda akibat banjir & dugaan kesihatan yang dialami oleh bekas atlet paralimpik negara iaitu En Faizal sehingga tidak dapat mencari pendapatan. Saya Ustaz Syafiq, dari Yayasan Maghfirah merayu sumbangan kilat untuk kita membantu En Faisal bangkit dari ujian ini.

Derma Kilat ini akan dikumpulkan untuk menggantikan peralatan rumah yang rosak seperti peti ais & oven bagi tujuan membolehkan

En Faizal & isterinya kembali semula menjalankan perniagaan menjual biskut bagi menyara keluarga

Latar belakang En Faizal.

Disebabkan kesihatan yang merosot, kini Encik Faizal yang merupakan bekas atlet paralimpik Bola Keranjang Malaysia tidak dapat bekerja

dan tak mampu untuk bayar sewa rumah, inilah keadaan yang berlaku terhadap bekas atlet paralimpik yang kehilangan punca pendapatan & kerja.

Cuba Berniaga tapi tak bertahan lama sebab sakit.

Encik Faizal merupakan seorang Orang Kurang Upaya (OKU) yang telah kehilangan kaki kirinya seusia 10 tahun. Pada tahun 2021, beliau menyara keluarga dengan menjual pau dan burger, kemudian beliau berhenti menjual kerana mengalami gout yang menyebabkan beliau tidak boleh berdiri terlalu lama serta mempunyai sakit jantung

Harta Benda Musnah Dilanda Banjir

Kemudian, beliau diuji dengan apabila rumah yang didiami oleh isteri dan empat anaknya yang berusia antara satu tahun sehingga enam tahun terlibat dengan banjir sehingga merosakkan perabut dan peralatan lain.

BAGAIKAN KAIS PAGI MAKAN PAGI, KAIS PETANG MAKAN PETANG

Selepas di uji dengan dengan masalah kesihatan, beliau hanya bergantung pembelajaan seharian melalui isterinya dengan menjual biskut dan juga brownies untuk menyara kehidupan mereka sekeluarga. Duit yang diperolehi tidak dapat menampung untuk bayar sewa bulanan yang berjumlah RM650 sebulan dan beliau terpaksa berhutang dengan orang sekeliling untuk  membeli keperluan harian.

Tidak Mampu Biaya Anak-anak ke Sekolah

Disebabkan kesempitan hidup, Encik Faizal tidak mampu untuk menghantar anak-anaknya ke sekolah.

Beliau juga terpaksa menolak keperluannya kerana lebih memikirkan anak-anak yang masih kecil.

Kos susu dan lampin pakai buang mereka agak tinggi,malah dengan keadaan masalah jantung

dan penyakit gout, perbelanjaannya semakin meningkat.

KAMI INGIN BANTU MERINGANKAN BEBAN ENCIK FAIZAL

Antara bentuk sumbangan yang disalurkan adalah:

✅ Keperluan Asas

✅ Membeli Perabot Baru

✅ Susu & Lampin

Anda Boleh Menyumbang Mengikut Pakej-Pakej Tersebut

➡️ PAKEJ NOBLE = RM10,000

➡️ PAKEJ DERMAWAN = RM1,000

➡️ PAKEJ AMBIL BERAT = RM500

➡️ PAKEJ PRIHATIN = RM100

➡️ PAKEJ SAYANG = RM50

➡️ PAKEJ PEDULI = RM30

Percayalah tuan/puan, bantuan kita baik besar mahupun kecil jumlahnya, ia begitu besar maknanya untuk Encik Faizal sekeluarga

“Tidak beriman (sempurna iman) seseorang itu sehingga dia

kasih kepada saudaranya sebagaimana dia kasih kepada dirinya sendiri.”

[Riwayat al-Bukhari (13)]

Untuk Sumbangan Secara Manual / Bank Transfer / CDM, Boleh Bank In Ke Akaun Di Bawah :

Bank : CIMB BERHAD

Nama : YAYASAN MAGHFIRAH

No Akaun : 8603 2214 27

Letakkan reference "JP51" untuk mudahkan pihak kami agihkan dana.

Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

PILIHAN SUMBANGAN

Pilihan Kuantiti Nilai (RM)
PAKEJ NOBLE ( RM10,000)