Ayuh Bantu Ubah Nasib Asnaf
MASIH RAMAI YANG MEMERLUKAN SOKONGAN DARI KITA UNTUK TERUS BANGKIT

(Niatkan pahala sedekah ini untuk ibu bapa & orang-orang tersayang)

“Sesungguhnya ibuku meninggal dunia secara mendadak, aku kira bila dia sempat berbicara pasti beliau bersedekah, lalu apakah ada pahala baginya jika aku bersedekah atas namanya? Beliau menjawab: “ya”. Bersedekahlah atas namanya.”

(HR. Bukhari dan Muslim)

BERAT MATA MEMANDANG, BERAT LAGI BAHU YANG MEMIKUL

Biarpun negara menghampiri fasa endemik, banyak golongan yang masih terkesan dengan pelaksaaan PKP lalu. Sukar bagi mereka untuk menjalani kehidupan seperti biasa kerana diuji dengan:

1. Kehilangan punca pendapatan.

2. Ketiadaan modal bagi memulakan perniagaan.

3. Kos sara hidup yang membebankan ditambah pula dengan harga barang yang kian meningkat menyukarkan mereka untuk mendapatkan makanan dan memenuhi keperluan anak kecil.

4. Oleh sebab tidak mampu membeli susu formula, ada ibu bapa terpaksa menggantikannya dengan teh atau susu pekat bagi memastikan perut anak kecil terisi. Kesannya, anak-anak tidak mendapatkan keperluan khasiat secukupnya.

AYUH BANTU MEREKA MELALUI TABUNG BANTUAN JIWA PEDULI

Bantuan untuk keluarga ibu tunggal yang terjejas pendapatan

Agihan bantuan kepada gelandangan di sekitar ibu kota

Agihan kepada golongan asnaf di Sabah

Sejak tabung ini ditubuhkan,

lebih daripada 12,000  keluarga & individu yang telah berjaya dibantu

terdiri daripada asnafibu tunggal, dan OKUmerentasi sempadan Kawasan & negeri

KAMI INGIN MENGAJAK ANDA BERKONGSI SAHAM PAHALA

Melihat kepada kejayaan tabung ini dalam membantu meringankan beban insan-insan yang memerlukan

Kami ingin anda bersama menyertai misi kami untuk mencapai & menyatuni seramai boleh golongan yang memerlukan di luar sana dengan menyumbang untuk kempen Jiwa Peduli : Bantuan Makanan Asnaf

Tahun ini kami bukan hanya memfokuskan bantuan kebajikan fizikal & keperluan harian secara one-off tetapi kami juga  akan memfokuskan kepada program kebajikan yang bersifat pembangunan rohani.

Program Kebajikan Jiwa Peduli Merangkumi

➡️ Bantuan Barangan Asas

➡️ Bantuan Foodbank

➡️Aktiviti Kerohanian Seperti Kelas Al-Quran Untuk Komuniti

Butiran barangan agihan adalah seperti berikut:

Beras
 Gula & Garam
 Tepung
 Kicap
 Biskut
 Sardin
 Minyak Masak
 Susu Tepung & Lampin

"Bantuan barangan asas siap untuk diagihkan kepada orang yang memerlukan"

PAKEJ SUMBANGAN

▶ ️BANTU 10 KELUARGA  RM 1000

️BANTU 5 KELUARGA  RM 500

▶ ️BANTUAN BARANGAN ASAS, SUSU & LAMPIN  RM 150

▶ ️BANTUAN BARANGAN ASAS  RM 100

▶ ️PAKEJ PEDULI 2  RM 50

▶ ️PAKEJ PEDULI 1  RM 30

MARI WAKAFKAN PAHALA BUAT ORANG TERSAYANG

Untungnya anda masih ada di dunia ketika ini, dapat berpeluang membantu orang-orang tersayang yang berada di alam barzakh.

Infaq yang anda lakukan ini ibarat sungai yang mengalir kepada orang-orang yang kita niatkan.

Justeru marilah sahut rayuan sumbangan kami ini. Wakafkan pahalanya ibu bapa sebagai tanda kasih sayang kita kepada mereka.

niatkan di dalam hati

"Ayah...ibu inilah hadiah terbaik dari saya, pahala ini untuk kalian..."

Justeru Semoga Infaq ini diberkati dengan kemurahan rezeki & limpahan pahala yang berganda. Amin YRA

"Tidak Miskin Harta Orang Yang Bersedekah" (HR Muslim)

*Jika anda dari Singapura, Brunei atau Indonesia boleh pilih kaedah pembayaran Billpliz »  kaedah card » masukkan butiran kad anda

Namun jika anda dari Malaysia boleh terus pilih kaedah billpliz » online banking

Jika tuan/puan berniat untuk berwakaf namun tidak mahu mengikut pakej di atas boleh menyumbang sebanyak RM 10, RM 20 dan sebagainya ke akaun di bawah:

Bank: CIMB BERHAD

Nama: YAYASAN MAGHFIRAH

No Akaun: 8603 2214 27

Sila letakkan reference “JiwaPeduli01”

Lampirkan resit ke no: http://www.wasap.my/60199221016/JiwaPeduli01

Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

PILIHAN SUMBANGAN

Pilihan Kuantiti Nilai (RM)
BANTU 5 KELUARGA : RM 500